Geplaatst op Geef een reactie

Welkom op de blogpagina van Roselindemodestoffen.

Jurk

Fly over Holland

Op de onderstaande afbeelding een voorbeeld van onze  Roselindemodestoffen.

 

Confectiestof te koop bij Roselindemodestoffeb
Mooie zwarte stof met blauwe bloemen.

 

 

 

 

 

 

 

Laat de zomer maar komen. Leuke zomers stof van katoen afgezet met bloemen.

 

Rond deze tijd zijn wij veel te vinden op Fairs, goede doelenmarkten , verkopingen bij kerken etc

In verband met het coronavirus zijn de markten, Fairs etc tot en met  31 augustus 2020 komen te vervallen.

markten 2020

Telefonisch zijn wij bereikbaar (0631590659) om een afspraak te maken in ons atelier. Tevens kunt u hier modestoffen kopen onder het genot van een kopje koffie.

 
Deze week een tulpen jurk gemaakt. De stof is katoen met 3% elastan
mijn kleindochter kwam gezellig stofjes uitzoeken. natuurlijk wil oma daar wel jurkjes van maken.
met deze frisse, vrolijke tulpen wil iedereen toch wel lopen! daar word je blij van.
dit is een van onze prachtige zomerstoffen, heeft u belangstelling? we hebben nog veel meer moois voor u!

Tulpen jurk

 

Kleding

De kleding die die u draagt of hebt gedragen vertelt een verhaal over u in de context van cultuur, politiek, religie, status. En vertelt het verhaal van een tijd. Het vertelt over landen, werelddelen, plaatsen en mensen, over ons leven en bezigheden. Wij zijn van mening dat er niets zo persoonlijk is als kleding, en dit was lang geleden niet anders dan nu.  Kanttekening, de eerste mensen bedekten zich met vijgenbladeren.

In ons atelier maken wij niet met vijgenbladeren, maar met onze collectie confectiestoffen  kleding. Deze kan geheel naar uw wensen voor u opmaat worden gemaakt.

 

 

Leuke riempjes.

Vanaf nu kunt u ook bij ons een bijpassende riem laten maken. Deze wordt dan uitgevoerd met de zelfde stof als de jurk welke u bij ons laat maken.

dames riem
modieuse riempjes

 

Draagt U straks een haute couture-mondkapje?

 

Het zou zomaar kunnen dat U voortaan met een fashionable mondkapje de deur uitgaat. Roselindemode, een van de favoriete modehuizen van Nederland, komt namelijk met haute couture-mondmaskers.

mondkapje modieus
Mondkapje modieus

 

 

 

Spreidbroekje gemaakt voor onze kleine dame.

Wij van Roselindemode maken spreidbroekjes van stof uitgevoerd met drukknopen welke over de medische spreidbroek wordt aangebracht. Het doel van een gips  spreidbroekje houdt heupjes in spreidstand, bij heupdysplasie of heupluxatie. Bij heupdysplasie is de heupkop onvoldoende overdekt door de heupkom. De kom is dan onvoldoende ontwikkeld, waardoor het heupgewricht niet goed werkt. Bij heupluxatie ligt de heupkop gedeeltelijk (subluxatie) of volledig (luxatie) buiten de heupkom. Indien dit niet wordt behandeld gaat men als het ware kreupellopen.

 

 

 

Oude meesters (Schilders uit voorbijgegane tijden) blijven ook vandaag de dag nog een belangrijke bron van inspratie voor de hedendaagse mensen. Wij hebben enkele panelen op een groot doek (verkrijgbaar bij Roselindemodestoffen) geplaatst.  Op de afbeeldingen zijn onder andere weergegeven het straatje van Vermeer, de Mona Lisa,  Kinderen der zee, Jozef Israëls, De brief lezende vrouw geschilderd door van Meer. Met deze afbeeldingen kunt u van alles maken, een T shirt, een tas, een schilderij, enz.

 

oudemeesters