Geplaatst op Geef een reactie

Roselindemodestoffen

Jurk

Opzoek.

De reis is begonnen, en is gelukkig begonnen met een zachte blauwe hemel en een kalme zee. Vind een mooie stof met een leuk design

Leuk dat U hier bent, 😊

Mode stoffen zijn de materialen die gebruikt worden om kleding te maken. Ze kunnen natuurlijk of synthetisch zijn, en ze hebben verschillende eigenschappen zoals kleur, textuur, gewicht en duurzaamheid ecotex voor faitrade biologische kleding en textiel.

De geschiedenis van mode stoffen gaat terug tot ver voor de jaartelling, toen mensen dierenhuiden, bont en plantaardig materiaal gebruikten om zich te beschermen tegen het weer1Later leerden ze hoe ze vezels konden spinnen middels een spinnenwiel en weven met een weefgerij tot stoffen zoals wol, linnen en katoen2. Deze stoffen werden geverfd met natuurlijke kleurstoffen en versierd met borduursels of kralen.

In de middeleeuwen werd zijde geïntroduceerd in Europa vanuit Azië. Uit larven ontwikkelen zich larvenrupsen. Ze eten de hele dag door, totdat ze groot genoeg zijn. Dan spinnen ze een cocon en groeien uit tot zijdevlinders. Zijde was een luxe stof die alleen door de rijken betaald kon worden. Het is zacht, glanzend en kan in veel kleuren geverfd worden. Ook fluweel en brokaat waren populaire stoffen voor de elite.

In de renaissance ontstond er meer variatie in mode stoffen. Er werden nieuwe weeftechnieken ontwikkeld die complexe patronen mogelijk maakten. Ook werden er nieuwe synthetische kleurstoffen uitgevonden die helderdere en duurzamere kleuren opleverden. Kleding werd uitbundiger versierd met kant, linten, juwelen en tierelantijnen.

In de 17e en 18e eeuw werden hoepelrokken populair bij dames. De hoepelrokken hadden een metalen constructie onder de jurk die zorgde voor een groot volume. De jurken werden gemaakt van kostbare stoffen zoals satijn, damast of tafzijde.

In de 19e eeuw veranderde de mode door de industriële revolutie. Er werden specifiekere machines uitgevonden die massaproductie van kledingstoffen mogelijk maakten. Er kwamen ook nieuwe synthetische vezels op de markt zoals rayon, nylon en polyester. Deze vezels waren goedkoper en makkelijker te onderhouden dan natuurlijke vezels.

In de 20e eeuw werd mode meer divers en democratisch. Er ontstonden verschillende stijlen en subculturen die hun eigen mode stoffen gebruikten. Denk aan denim voor jeans. Ook werd mode deels beïnvloed door kunst, muziek en politiek.

In onze tijd is mode nog steeds in beweging. Er worden ook nu nieuwere technologieën gebruikt om innovatieve mode stoffen te creëren zoals smart fabrics of biologische materialenMode wordt ook meer bewust van het milieu en probeert duurzamer te zijn door het gebruik van gerecyclede of organische materialen.

Witte Irissen
Ogawa Kazumasa

Cherry Blossom
Ogawa Kazumasa

Je hoeft niets bijzonders te maken om bijzonder te zijn.

Als je in de put zit, moet je vooral niet verder graven.

Doe wat je echt graag wilt doen en je zult geen dag in je leven echt aan het werk zijn.

 

Kant

Kant

Verschillende soorten kant welke wij op voorraad hebben

Voor het laten maken van gelegenheids kleding kunt u ook bij ons terecht.

De Nachtwacht
Te koop bij Roselindemode de Nachtwacht#

Luxe zijde met stretch met een mooie natuurlijke glans voor een feestelijke look.